Meer afbeeldingen

De Lusitania

€ 12,50
Online uitverkocht
Bekijk de winkelvoorraad!
  •  Nu besteld, dinsdag in huis*
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen
  • Betaal met iDeal, Creditcard, Paypal of achteraf
  •  

Beschrijving

Details

Op 1 mei 1915, terwijl WO 1 zijn tiende maand inging, was de luxe oceaanstomer Lusitania van New York onderweg naar Liverpool, met een recordaantal kinderen en peuters. Aan boord van het met brons en mahoniehout versierde schip, baadden de opvarenden in luxe. Ze maakten een ontspannen indruk, ondanks dat Duitsland de zee rondom Groot-Brittannie tot oorlogsgebied had verklaard en zelfs een advertentie in Amerikaanse kranten had laten plaatsen met een waarschuwing niet aan boord te gaan van dit soort schepen. Al maanden zaaiden Duitse duikboten dood en verderf in de Atlatische oceaan.

Maar de Lusitania was een van de grootste en snelste schapen van het moment en haar kapitein William Thomas Turner had groot vertrouwen in de ongeschreven regels die gentlemen op zee aanhielden en die er al eeuwen voor zorgden dat passagiersschepen veilig waren voor oorlogshandelingen.

Duitsland was echter vastberaden om deze regels niet meer te handhaven en Walther Schwieger, de kapitein van Unterseeboot- 20 gaf hier maar al te graag gehoor aan. Wat Schwieger echter niet wist, is dat een ultrageheime tak van de Britse geheime dienst al zijn bewegingen nauwgezet volgde., wat volgens sommigen duidt op een complot om Amerika bij WO1 te betrekken.

Op 7 mei 1915 werd de Lusitania aan stuurboord geraakt door een torpedo. Binnen 18 minuten was het volledig gezonken, waarbij 1198 van de 1962 opvarenden om het leven kwamen.


Productinformatie

Productinformatie

artikelnummer 463514
Auteur Erik Larson
Bindwijze Hardcover
Aantal pagina's 449
EAN 9789045208701
Formaat Nee
Verschijningsdatum N/B
Vaste boekenprijs Ja

WinkelVoorraad