Meer afbeeldingen

Winston Churchill

Nigel Blundellpaperback112 blz.
7,99 € 19,99
je bespaart € 12,00
  • Gratis vanaf €20. Thuisbezorgd of duurzaam geleverd via Homerr.
    Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*
  • Geen voorraad in centraal magazijn.
  • Haal uw bestelling af in één van onze winkels, kies een winkel om de voorraad in te zien.

Beschrijving

Details

Een van de krachtigste persoonlijkheden van de twintigste eeuw, de eeuw van de fotografie, was ongetwijfeld Sir Winston Churchill. Reeds tijdens de Eerste Wereldoorlog drukte hij zijn stempel op de gebeurtenissen. Na de oorlog ontwikkelde hij zich tot de luis in de pels van het Britse parlement. Zijn hoogtijdagen vierde hij zonder meer als premier van Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij bekleedde het ambt van eerste minister van 1941-1945, waarna hij een onverwachte nederlaag leed in de verkiezingen. Nadien zou hij dezelfde functie nog eens vervullen van 1951-1955.
Churchill was een begenadigd spreker, zowel in het parlement als op de radio. Daarnaast was hij officier in het Britse leger, historicus, schrijver en getalenteerd schilder. Hij is de enige premier die ooit de Nobelprijs voor Literatuur ontving en de eerste persoon die als Ereburger van de Verenigde Staten werd erkend.
Tijdens zijn militaire carrière was Churchill betrokken bij oorlogen in India en Soedan en de Boerenoorlog. Hij werd beroemd, en berucht, als oorlogscorrespondent en door zijn boeken waarin hij de strijdtonelen beschreef die hij had meegemaakt. In de politiek vervulde hij vele kabinetsposten en was vaak de belangrijkste oppositieleider in de jaren dat zijn partij niet aan de macht was.
Churchill stopte in 1955 met de politiek. Na zijn dood, in 1963, verleende koningin Elizabeth hem de eer van een staatsbegrafenis, waarbij de een van de grootste verzamelingen van politieke wereldleiders ooit bijeenkwam.
In Oorlog in foto's - Winston Churchill wordt, met vaak unieke en niet eerder gepubliceerde foto's, de hele carrière van deze grote staatsman in beeld gebracht.

Productinformatie

Productinformatie

artikelnummer 452508
Auteur Nigel Blundell
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112
EAN 9789045319827
Formaat Nee
Conditie Nieuw
Leeftijd N/B
Verschijningsdatum N/B
Vaste boekenprijs N/B

Reviews