Meer afbeeldingen

Ik beloof je dat ik honderd word

27,99
  • Thuisbezorgd en duurzaam geleverd.
    Nu besteld, vrijdag of zaterdag in huis*
  • Geen voorraad in centraal magazijn.
  • Click & Collect
  • Tijdens de online koopavond is het niet mogelijk artikelen te reserveren.
  • Tijdelijk niet mogelijk om te reserveren.

Beschrijving

Details

In de laatste anderhalf jaar van zijn leven hield Peter R. de Vries in het geheim een logboek bij.

Vanaf de dag dat hij in aanraking komt met de kroongetuige in het Marengo-proces tot aan de dag van de aanslag op zijn leven (6 juli 2021), doet hij nauw gezet en bij vlagen met humor, verslag van zijn rol als vertrouwensman van Nabil B.

Hij vertelt over zijn rol in het verdedigingsteam dat hij vormde met de advocaten Peter Schouten en Onno de Jong, en de krachten waarmee hij werd geconfronteerd: de onthutsende wij ze waarop het Openbaar Ministerie het verdedigingsteam en de familie van de kroongetuige probeert tegen te werken, en de strij d met advocaten en bepaalde ‘vrienden van de media’.

In het logboek is Peter R. aan het woord, de publieke persoonlijkheid en crime-re porter, de bevlogen strijder voor rechtvaardigheid. Parelel daaraan lezen we over de familieman Peter, betrokken vader voor zijn dochter en zoon, opa van zijn kleinkinderen, in de ontroerende en aangrijpende dagboekfragmenten van zoon Royce de Vries (1989), die met dit boek zijn debuut maakt als schrijver. De verhalen van Royce lopen deels synchroon met het leven van zijn vader, maar bevatten ook herinneringen aan hun reizen en bij zondere ontmoetingen, de gezamenlijke passie voor voetbal en duiken, en de (ongevraagde) bezoekjes aan huis door Willem Holleeder. Royce vertelt ook over zijn huwelijksaanzoek aan Amanda, de geboorte van hun oudste zoon, zijn bij zondere band met zijn moeder Jacqueline en zus Kelly, en zijn passie voor de advocatuur. En hij schetst wat er gebeurde in de negen dagen na de aanslag tot Peters overlijden op 15 juli 2021, de uitvaart en wat er daarna gebeurde in het leven van zij n familie en de andere hoofdrolspelers in het boek.

Ik beloof je dat ik honderd word is bovenal een boek over een vader en een zoon. Over familiebanden, loyaliteiten, principes, redenen om voor te leven en te strijden.

Over je rug recht houden, ‘de weg ertegen’ en een leven dat in het teken staat van de juiste keuzes maken – en daarvoor staan. Het is een boek dat geen lezer onberoerd zal laten.

Productinformatie

Productinformatie

artikelnummer 490325
Auteur Vries, de, Peter R.& Vries, de, Royce
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 608
EAN 9789029552646
Formaat 221 x 155 x 44 mm.
Conditie Nieuw
Leeftijd Nee
Verschijningsdatum Nee
Merk Nee
Vaste boekenprijs Ja
Bestelcode Nee